arrow_drop_up arrow_drop_down
Teamleiderschap volgens Tandemkracht

Teamleiderschap door het goede gesprek

ZODAT je Team de sociale Veiligheid voelt èn 

het Vertrouwen in zichzelf heeft om te 

Groeien en Verantwoordelijkheid te nemen.

Een veranderende organisatie vraagt alsmaar hogere eisen aan medewerkers en teamleiders.

Concreet vraagt dit dienstbaarheid van de teamleider. Gericht op aandacht en structuur.
Voor de teamleden wordt er een groot beroep gedaan op eigenaarschap en persoonlijk leiderschap.


Maar deze zelfsturing komt niet altijd goed uit de verf. Vaak zie je oude reflexen terugkomen;
❎ De directie bepaalt hoe het team aan de zelfsturing invulling moet geven
❎ De medewerkers pakken de handschoen niet op om geen fouten te maken.


Binnen dit leerproces moeten de medewerkers de ruimte en veiligheid krijgen om hun eigen werk te organiseren.

Het belangrijkste hulpmiddel dat teamleiders en medewerkers houvast kan geven is de dialoog en het goede gesprek


De gemeenschappelijke waarden die aan het werk richting geven, komen zo naar boven. De kunst als leider/organisatie is om alle meningen aan te horen, ook degene die je niet graag hoort, en daarna sturing te geven aan het resultaat van de dialoog.

ik wil meer weten

Tandemkracht ondersteunt veiligheid via dialoog

Met Tandemkracht bouwen we samen aan leiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren.

Onze stip op de horizon is het creëren van veilige teams waarin mensen leiderschap nemen zodat ze vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid hun bijdrage gaan leveren.


Tandemkracht richt zich op mensen in organisaties, teams en teamleiders die naar manieren zoeken om de samenwerking en de productiviteit te versterken waardoor zij een waardevollere bijdrage kunnen leveren aan de organisatie doelstellingen. Daarbij gaat het om de operationele teams en de aansturing daarvan door teamleiders binnen (non-profit) organisaties.

Zo ondersteunen wij teamleiderschap

Met de Team Trainingen van Tandemkracht creëer je een team dat de beste versie van zichzelf is.

Team Trainingen

Creëer een team dat de beste versie van zichzelf is met onze transformatie trainingen!
Naast alle inhoudelijke vaardigheden wordt de operationele laag ook als groep gecoacht. Hiermee ontstaat een stevige gezamenlijke basis.

Met de leergangen in leiderschap van Tandemkracht leer je stevig leidinggeven zodat je een krachtige impact hebt op je omgeving en je resultaten.

Teameiderschap

Leer stevig leidinggeven zodat je een krachtige impact hebt op je omgeving en je resultaten.

Werk aan jouw persoonlijkheid en skills die bij een functie als leidinggevende horen.

De coaching trajecten van Tandemkracht is voor teamleiders en teams die vooruit willen komen en verantwoordelijkheid willen nemen.

Coaching

(individueel) Laat je ondersteunen en Overstijg jezelf!

(team) Samen met jou maak ik een plan om je team te coachen. Een dag, twee-wekelijks of elke maand… net wat nodig is.

De Tandemkracht aanpak

 • Door oprechte betrokkenheid
  Doen wat nodig is - Volledige verantwoordelijkheid nemen - Door verbinding te maken


 • Door mogelijkheden te zien en te pakken
  Anders denken - Mindset: alles is mogelijk - In beweging komen: gewoon doen en uitproberen


 • Door zelfsturing te activeren
  De kern boven krijgen - Wie ben je en wat heb je nodig? - En wat ga je doen binnen de context?


 • Door het grotere geheel te zien
  Met afstand naar de zaken kunnen kijken - Het 'gedoe' op tafel krijgen


 • Door de verantwoordelijkheid van je impact te dragen
  Kritisch reflecteren - Confronterende vragen stellen - Kwetsbaar te durven zijn - Kwaliteit te bieden: de goede dingen goed doen

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

“Ik ga op reis en neem mee? Heleen!
Ze laat jou de bestemming bedenken. Het wordt ongetwijfeld een avontuur, de reis is van te voren niet helemaal vastgesteld maar het doel is helder. Onderweg maak je van alles mee. Je krijgt steeds meer bagage. Je gaat van alles ervaren. Het gaat je emotioneel raken waar een lach en traan onderdeel van zijn. Onderweg kom je tot de ontdekking dat je reis uit tussenstops bestaat en daar nooit een eind aan komt. Je gaat op eigen houtje verder. Het wordt een onvergetelijke reis.”
Ester Herman - leidinggevende

Wat is Sterk Leiderschap?

De mensen in de úitvoering zijn cruciaal voor een bedrijf. Dáár gebeurt wat er vanuit het management bedacht is in de visie en het beleid. De mensen op de werkvloer zijn het goud van de organisatie. Maar tegelijkertijd ook vaak een bron van kopzorgen. In de onzekere, veranderende wereld van vandaag, wil je als organisatie sterke teams met bezielde, weerbare en wendbare medewerkers.
Dit lukt als je leidinggevenden transformeert tot sterke leiders die vanuit een scharnierfunctie zowel de mensen als de organisatie de beste versie van zichzelf te laten worden.

Tandemkracht ondersteunt sterke leiders bij hun ontwikkeling naar leiderschap.

Hoe zorg je als leidinggevende voor een stevige ruggengraat en een groot wendbaar vermogen? Hoe leer je haalbare doelen te stellen en deze om te toveren naar zinvolle bijdrages? Hoe ga je risico’s beheersen, grenzen stellen maar ook wendbaar meelaveren? En niet vanuit topdown en regelgestuurd maar bouwend op de kracht van ieder individu en deze te laten invoegen in alle vernieuwingen. En hoe zorg je er dan nog voor dat mensen dit ook samen in teamverband kunnen?


Sterke leiders gaan deze zoektocht aan. Zij kennen hun eigen vakmanschap en eigenaarschap en weten deze over te dragen binnen de turbulente werkomgeving. Waardoor zij sterke teams creëren die elkaar steun bieden, richting geven en topprestaties leveren. 

Een goed voornemen, leidt niet tot sterk leiderschap. Door te werken aan het versterken van kop, skills en gedrag wordt je een sterke leider en kun je verschil maken voor de operatie en voor de organisatie. Ik geloof in sterke leiders. Want doordat zij het verschil maken voor hun medewerkers, en die voldaan en tevreden werken, beïnvloeden zij een enorme achterban. Sterke leiders verleggen een steen in de rivier en het water loopt er anders dan voorheen. 


Sterk worden gaat niet vanzelf. Tandemkracht gelooft in concrete confrontatie, scherpe feedback, keiharde actie en betrokken compassie. En faciliteert het lastige gesprek. Daarnaast dragen we graag kennis over. De combinatie van coaching en training leidt tot een sterke visie, stevige vaardigheden en krachtig gedrag, dus tot succes. Iedereen kan de beste versie van zichzelf worden. Daar helpt Tandemkracht bij. Of het nu gaat om jouzelf of om de medewerkers van je team. Als je de vinger maar op de juiste plek legt, is er voor alles een oplossing.

Benieuwd waarmee we jou kunnen helpen?