arrow_drop_up arrow_drop_down
Teamleiderschap volgens Tandemkracht

Teamleiderschap door het goede gesprek

ZODAT je Team de sociale Veiligheid voelt èn 

het Vertrouwen in zichzelf heeft om te 

Groeien en Verantwoordelijkheid te nemen.

Onze veranderende wereld vraagt steeds meer van medewerkers en teamleiders - en aan de samenwerking.
Weerbare en wendbare organisaties draaien op teams die vanuit tandemkracht snel vooruitkomen, de juiste richting kiezen, elkaars kracht benutten en - ook bij tegenwind - vooruit komen. 

Tandemkracht ontstaat door sterk leiderschap van de teamleider. Gericht op focus, aandacht en structuur. 
En door het eigenaarschap en persoonlijk leiderschap van de teamleden 

- waardoor er vanuit flow gewerkt wordt aan productiviteit, kwaliteit, groei en werkplezier. 

Maar deze samenwerking komt niet altijd goed uit de verf.
Vaak zie je oude reflexen terugkomen;
❎ De directie bepaalt hoe het team invulling moet geven maar mist de verbinding met de praktijk en werkbeleving. 
❎ De teamleider is zoekend en krijgt de boel niet in beweging en ondanks de beste intenties lekt de energie weg. 
❎ De medewerkers pakken de handschoen niet op - om allerlei redenen - maar voelen zich niet gezien. 
❎ Terwijl samenwerking eigenlijk tot groei en succes zou  kunnen leiden, zorgt het voor stagnatie, frustratie en verlies. 

Voor groei en succes hebben teamleider en team  ruimte en veiligheid nodig om het werk in goede afstemming te organiseren.
Het belangrijkste hulpmiddel is de dialoog en het goede gesprek
Door de waterlijn te laten zakken komen gemeenschappelijke waarden, meespelende ervaringen, onuitgesproken verwachtingen en onbewust gedrag naar boven.
Als alle meningen er kunnen zijn - ook degene die minder populair zijn - ontstaan er rijke keuzes en besluiten die de basis vormen voor draagvlak, commitment en verantwoordelijkheid.
Zo groeit vertrouwen als basis voor constructieve conflicten. Door te investeren in het vertragen kan er tempo zijn.

Teams hebben teamleiders nodig die hen helpen sterk te worden in dit proces.
Die zichzelf én hun teams zo sturen dat er een werkklimaat van veiligheid en vertrouwen ontstaat waarin productiviteit, kwaliteit, groei en werkplezier mogelijk wordt. Wij leren je dit. 

ik wil meer weten

Tandemkracht ondersteunt veiligheid en vertrouwen

Met Tandemkracht bouwen we samen aan teamleiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren. Dat doen we door teamleiders te coachen, teamprocessen te begeleiden en onze visie en vaardigheden uit te leren. 

Onze stip op de horizon is het creëren van 1000 veilige teams waarin mensen leiderschap nemen zodat ze vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid hun bijdrage gaan leveren. Wij werken met de methode UitAanAfspreken die o.a. gebaseerd is op Deep Democracy, Systemisch werken, Breinleren en Transactionele Analyse.


Tandemkracht richt zich op mensen in organisaties die naar manieren zoeken om de samenwerking en de productiviteit te versterken waardoor iedereen een waardevollere bijdrage levert aan de organisatie doelstellingen. Vanuit compassie zijn we concreet en confronterend omdat we geloven dat daarmee iedereen de beste versie van zichzelf kan worden en we zo met elkaar de wereld een stukje mooier maken. 

Zo ondersteunen wij teamleiderschap

Met de leergangen in leiderschap van Tandemkracht leer je stevig leidinggeven zodat je een krachtige impact hebt op je omgeving en je resultaten.

Leiderschapsontwikkeling

Leer stevig leidinggeven zodat je een krachtige impact hebt op je omgeving en je resultaten.

Werk aan jouw persoonlijkheid en skills die bij een functie als leidinggevende horen. Pak je rol en versterk je plek. 

De coaching trajecten van Tandemkracht is voor teamleiders en teams die vooruit willen komen en verantwoordelijkheid willen nemen.

Coaching

«individueel» Laat je ondersteunen en maak gebruik van je vaardigheden en kwaliteiten: Overstijg jezelf!

«team» Samen met jou maak ik een plan om je team te coachen tot een top team. Een dag of elke maand… net wat nodig is.

Met de Team Trainingen van Tandemkracht creëer je een team dat de beste versie van zichzelf is.

Team Trainingen

Creëer een team dat de beste versie van zichzelf is met onze transformatie trainingen!
Naast alle inhoudelijke vaardigheden wordt de operationele laag ook als groep gecoacht. Hiermee ontstaat een stevige gezamenlijke basis.

De Tandemkracht aanpak

 • Oprechte betrokkenheid
  Doen wat nodig is - Volledige verantwoordelijkheid nemen - Door verbinding te maken


 • Mogelijkheden zien en pakken
  Anders denken - Mindset: alles is mogelijk - In beweging komen: gewoon doen en uitproberen


 • Zelfsturing activeren
  De kern boven krijgen - Wie ben je en wat heb je nodig? - En wat ga je doen binnen de context?


 • Het grotere geheel zien
  Met afstand naar de zaken kunnen kijken - Het 'gedoe' op tafel krijgen


 • De verantwoordelijkheid van je impact dragen
  Kritisch reflecteren - Confronterende vragen stellen - Kwetsbaar te durven zijn - Kwaliteit te bieden: de goede dingen goed doen

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

“Ik ga op reis en neem mee? Heleen!
Ze laat jou de bestemming bedenken. Het wordt ongetwijfeld een avontuur, de reis is van te voren niet helemaal vastgesteld maar het doel is helder. Onderweg maak je van alles mee. Je krijgt steeds meer bagage. Je gaat van alles ervaren. Het gaat je emotioneel raken waar een lach en traan onderdeel van zijn. Onderweg kom je tot de ontdekking dat je reis uit tussenstops bestaat en daar nooit een eind aan komt. Je gaat op eigen houtje verder. Het wordt een onvergetelijke reis.”
Ester Herman -  teamleider Nationale Politie

Wat is Sterk Leiderschap?

De mensen in de úitvoering zijn cruciaal voor een bedrijf. Dáár gebeurt wat er vanuit het management bedacht is in de visie en het beleid. De mensen op de werkvloer zijn het goud van de organisatie. Maar tegelijkertijd ook vaak een bron van kopzorgen. In de onzekere, veranderende wereld van vandaag, wil je als organisatie sterke teams met bezielde, weerbare en wendbare medewerkers.
Dit lukt als je leidinggevenden transformeert tot sterke leiders die vanuit een scharnierfunctie zowel de mensen als de organisatie de beste versie van zichzelf te laten worden.

Tandemkracht ondersteunt sterke leiders bij hun ontwikkeling naar leiderschap.

Hoe zorg je als leidinggevende voor een stevige ruggengraat en een groot wendbaar vermogen? Hoe leer je haalbare doelen te stellen en deze om te toveren naar zinvolle bijdrages? Hoe ga je risico’s beheersen, grenzen stellen maar ook wendbaar meelaveren? En niet vanuit topdown en regelgestuurd maar bouwend op de kracht van ieder individu en deze te laten invoegen in alle vernieuwingen. En hoe zorg je er dan nog voor dat mensen dit ook samen in teamverband kunnen?


Sterke leiders gaan deze zoektocht aan. Zij kennen hun eigen vakmanschap en eigenaarschap en weten deze over te dragen binnen de turbulente werkomgeving. Waardoor zij sterke teams creëren die elkaar steun bieden, richting geven en topprestaties leveren. 

Een goed voornemen, leidt niet tot sterk leiderschap. Door te werken aan het versterken van kop, skills en gedrag wordt je een sterke leider en kun je verschil maken voor de operatie en voor de organisatie. Ik geloof in sterke leiders. Want doordat zij het verschil maken voor hun medewerkers, en die voldaan en tevreden werken, beïnvloeden zij een enorme achterban. Sterke leiders verleggen een steen in de rivier en het water loopt er anders dan voorheen. 


Sterk worden gaat niet vanzelf. Tandemkracht gelooft in concrete confrontatie, scherpe feedback, keiharde actie en betrokken compassie. En faciliteert het lastige gesprek. Daarnaast dragen we graag kennis over. De combinatie van coaching en training leidt tot een sterke visie, stevige vaardigheden en krachtig gedrag, dus tot succes. Iedereen kan de beste versie van zichzelf worden. Daar helpt Tandemkracht bij. Of het nu gaat om jouzelf of om de medewerkers van je team. Als je de vinger maar op de juiste plek legt, is er voor alles een oplossing.

Benieuwd waarmee we jou kunnen helpen?

Cookie?