arrow_drop_up arrow_drop_down
Met de Team Trainingen van Tandemkracht komt de operationele sturing op orde.

Aan de slag met ons aanbod

Zodat de operationele sturing binnen organisaties op orde komt

Wat ons drijft is stagnerende samenwerkingen te 'ontstoppen', zodat mensen en teams de beste versie van zichzelf worden en sterk presteren.


Tandemkracht faciliteert het uitspreken, leert nieuwe manieren van besluitvorming en overleg aan en helpt medewerkers én teamleiders om moedig te zijn. Waardoor mensen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en aanspreekbaar worden. Samen krijgen we het gedoe boven tafel zodat het werken weer stroomt.

Het werk van een leidinggevende wordt leuk als je lol krijgt in het creëren van een team waarin uitspreken, aanspreken en afspreken een werkgewoonte is. Waardoor gedoe boven tafel komt en functioneel ingezet wordt om resultaten te halen. 

Wij voeren het lastige gesprek waardoor het eerlijke gesprek mogelijk wordt. We geloven in confrontatie, scherpe feedback, keiharde actie en betrokken compassie.

Daarom werken we met onze klanten aan het ontwikkelen van Sterk Leiderschap binnen teams. Zodat teamleiders en medewerkers met elkaar een productief werkklimaat bouwen met een sfeer die positief en ondersteunend is. Waar het de gewoonte is om elkaar aan te spreken en te bevragen op het waarom van de ander.
Zodat mensen zichzelf kunnen zijn, zich gezien en gewaardeerd weten en uitgedaagd worden om de beste versie te zijn. 


Tandemkracht gelooft dat er veel winst te behalen is door teamleiders te leren om hun aandacht te richten op het creëren van een gezonde, productieve werksfeer. Hard werken en lol hebben kunnen heel goed samengaan. Door deze verantwoordelijkheid te delen met je team en het leiderschap in het team te versterken ontstaat er een opwaartse vicieuze cirkel.

Zo kun je met elkaar de pret verhogen en de prut opruimen. Wij noemen dat teamleiderschap: een taak voor team en leider.

Aanbod in Teamleiderschap

Coaching Teamleiderschap

1-op-1 coaching

Werk jij niet lekker?
Omdat je tegen jezelf aanloopt? Vind je het lastig om alle ballen in de lucht te houden? Om te gaan met sommige medewerkers? Je visie uit te stippelen en je daar aan vast te houden ondanks de waan van de dag? Het teamsysteem in goede banen te leiden en iedereen goed te positioneren? 

Merk je dat je vaardigheden, kennis, gedrag of ondersteuning mist?


Als je jouw teamleiderschap wil versterken tot vakmanschap, dan help ik je.

IK=WIJ Toolbox voor Teamleiders

IK=WIJ Toolbox voor Teamleiders

In 3 stappen naar een teamsamenwerking waar iedereen zich verantwoordelijk voelt.

Dit korte programma geeft je grip op de communicatie in je team - waardoor je weer sterk in je leiderschap komt. Met 19 praktische interventies die je direct toe kan passen in de praktijk. 

Gebaseerd op Deep Democracy, Breinwerking en Teamdynamiek
Creëer een veilig werkklimaat, knal de productiviteit en kwaliteit vooruit, laat het werkplezier spetteren en gun je medewerkers en jezelf groei.

Connective Leidinggeven

Connective Leidinggeven

Ken jezelf en begrijp anderen. Gebaseerd op Insights Discovery

In twee sessies heb je grip op de verschillende types in je team en wordt jouw eigen persoonlijke gedrag en impact glashelder.

Je krijgt een persoonlijk profiel met een concrete beschrijving van je kwaliteiten, je aandachtspunten en je groeimogelijkheden in de team-communicatie en samenwerking.

We maken een groeiplan voor jouzelf en je team waar je zelf mee verder kan.

Aanbod in Transformatie Team Trainingen

UitAanAfspreken in je team

UitAanAfspreken - Het gedoe op tafel

Creëer sterke teams door concreet, confronterend en met compassie te investeren in de communicatie.

We creëren de veiligheid zodat teamleden zich durven uit te spreken. Als de waterlijn kan zakken, komt het gedoe op tafel, en kunnen we als team afspreken hoe we daar mee om willen gaan. Deze dag over elkaar aanspreken en aanspreekbaar zijn leidt tot een heldere teamambitie en concreet samenwerkingsgedrag. 


Helder uitspreken waar een team voor staat en voor gaat geeft een enorme boost aan de samenwerking

● maatwerk, 1 dag

UitAanAfspreken overleg

Kleurrijk Samenwerken

Door elkaar te kennen en ieders gedrag te herkennen, kun je als collega's de kleurrijke kracht van een team benutten en versterken.
Op basis van Insights Discovery wordt het gedrag in je team bespreekbaar en leert iedereen simpele technieken om beter af te stemmen en sneller resultaten te bereiken
Welke vraag wordt er aan dit team gesteld, wat vraagt dat van de prestatie en presentatie die geleverd moet worden, welk samenwerkingsgedrag is nodig en wat heeft zowel ieder individu als het hele team hiervoor te doen. 

Herkenning, begrip en helderheid geven een stevig fundament om als team vooruit te kunnen.

● maatwerk, 2 dagen

Teamcoaching - het gedoe op tafel

Teamcoaching - Traject UitAanAfspreken

Je krijgt de processen in je team niet vlot. Je wilt met hen bouwen en vooruit, maar het gedoe in de samenwerking belemmert het succes. 


Er is een gebrek aan eigenaarschap, ongewenst informeel leiderschap, niet oppakken van verantwoordelijkheid en pestgedrag. Of misschien angst voor agressie van klanten, te interne gerichtheid en een hoog ziekteverzuim.
Eigenlijk wil niemand het zo, maar er is ook onmacht om te veranderen. En nieuwe collega's worden al snel in de negatieve sfeer meegetrokken. 


In een paar sessies werken we concreet aan Uitspreken, Aanspreken en Afspreken in de praktijk en garanderen we een werkklimaat waarmee je team werkt vanuit professionaliteit, kwaliteit, groei en werkplezier. 

● maatwerk traject

Zullen we overleggen of dit aansluit bij jou of je team?


Tandemkracht helpt operationele teams de pret te verhogen en de prut op te ruimen


☞ Met een uitgebreid curriculum aan skills worden leidinggevenden en hun teams - in de operationele laag - getraind en gecoacht.

Sterk in Leiderschap

☞ De focus ligt op de persoonlijke ontwikkeling, zowel van de teamleider als van teamleden. Ingebed in de context van het gewenste leiderschap en samenwerkingsgedrag binnen de organisatie. 

☞ Wij voeren het lastige gesprek waardoor het eerlijke gesprek mogelijk wordt. We geloven in confrontatie, scherpe feedback, keiharde actie en betrokken compassie.

☞ De dagelijkse praktijk van de organisatie is leidend.

Cookie?