Webinar Blauwdruk Teamdoorbraak

Masterclass Teamdoorbraak

Leer in 3 simpele stappen de gezamenlijke
verantwoordelijkheid van je team te activeren

reserveer je plek voor de masterclass 

Stuk voor stuk leuke competente mensen...

maar sámen lukt het niet! 

 1. Het zijn echt goede mensen en ze willen ook wel vooruit. Maar toch is de samenwerking echt een drama!
  Het lijkt wel trekken aan een dood paard. Wat een energie-lek!
  Wat je ook probeert,  het blijft frustrerend en taai.
  En dat kost jou je energie, je werkplezier en je humeur.
 1. Je hebt geen tijd voor een uitgebreid coachingstraject, maar je wilt wel meer handvatten om met je team aan de slag te gaan.
  Wat je nodig hebt, is een concrete checklist: wat te doen en aan welke knoppen te draaien om je team in beweging te krijgen.


 • Er is een manier. Want wat niemand je namelijk vertelt is dat juist het gedoe in je team de sleutel is tot hun succes. Als jij in staat bent om het gesprek hierover te begeleiden, heb je de wonderpil in handen (namelijk drie stappen).
 • In de masterclass ga je deze drie stappen leren. Vervolgens kun je het gedoe benutten, inzetten en ombuigen.


Het lijkt tegenstrijdig, maar je gaat begrijpen hoe die negativiteit en passiviteit juist het scharnierpunt is om te komen tot actie en verantwoordelijkheid. 


Want de meeste teamleiders weten namelijk niet dat daar juist het goud zit. Weerstand, frustratie en onvrede hoeft juist géén energielek te zijn. Mits je ontdekt hoe je dit soort gesprekken effectief kan leiden

Laten we eerlijk zijn - ook jij als teamleider wil dat medewerkers zeggen wat ze willen, zonder dat dat ten koste gaat van de sfeer, de energie en de kracht van je team. Dat ze niet oppervlakkig, vaag en passief zijn, terwijl je eigenlijk daadkracht, gedrevenheid en doorpakken nodig hebt. 


Er is een reden waarom het bieden van zo'n veilig werkklimaat bij de meeste teamleiders niet lukt

Waardoor zij blijven sleuren en trekken en het team steeds minder het eerlijke gesprek met elkáár voert.
Dat leg ik je uit in de masterclass. En ik geef je tegelijkertijd een blauwdruk om in je team de stagnerende communicatie-patronen te doorbreken.


In de masterclass leer je ook om als teamleider dit principe zélf onder de knie te krijgen. Zodat je het kan uitleren aan je team. Want als jij het niet kan, blijft je team ook aanmodderen.
Leer dus hoe jouw leiderschap sterker wordt, zonder dat dit ten koste gaat van je draagvlak, je positie of van hoe jij van nature bent.


Ik ga jou in deze masterclass niet voorschrijven hoe jij jouw leiderschap moet vormgeven. Echter, een blauwdruk geeft je wel een concreet handvat om direct morgen toe te passen. 


Hartelijke groet, Heleen

Wat niemand je heeft verteld toen je aan deze job begon - 

leer je hier in de masterclass! 

Het activeren van de gezamenlijke verantwoordelijkheid van je team

Als teamleider weet je vaak wel hoe je beleid kunt vertalen, hoe je individuele gesprekken voert en medewerkers coacht.
Maar.... het aansturen van een groep die samen werkt aan hetzelfde doel, is heel andere kost.
De meeste teamleiders hebben nooit geleerd hoe ze die groepsdynamiek kunnen sturen, coachen en ontwikkelen.


Weten wat het grootste probleem is in de samenwerking van je team, brengt je al in een goede positie om beweging in gang te zetten. Veelal ga je dan als teamleider als een malle trekken aan je team om de samenwerking te versterken. NIET DOEN!


Het team functioneren is niet jóuw opdracht - dat is een gezamenlijke taak. Jíj kunt de communicatie en professionaliteit niet verbeteren - als zij dit niet gaan uitvoeren.

Het zou fijn zijn als je glashelder krijgt wat je te doen staat. Om die teamdynamiek wél tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid te transformeren. En je team in beweging te krijgen.


En dat kan nu eenvoudig en snel. 


In de masterclass van een uur ontdek je het volgende:

 • Hoe werk je met het principe IK=WIJ om de communicatie in je team te versterken
 • Hoe ondersteun je feedback geven bij je team
 • Hoe faciliteer je groei voor mijn team middels het kritische gesprek
 • Hoe bevorder je de besluitvorming
 • Hoe blijf je zelf energiek en weerbaar zonder leeg te lopen op de teamdynamiek. 

» In dit uur deel ik mijn kennis met je over sterk teamleiderschap en bied ik je concrete tools.
   Er is mogelijkheid voor vragen t.a.v. jouw eigen (team) situatie.

Plus:


Je krijgt een concrete blauwdruk. Waarmee je in de dagelijkse praktijk steeds kan checken wat je team te doen heeft en waar jij op sturen kunt.
Inclusief de mogelijkheid om vragen te stellen. En de knelpunten van jouw team te spiegelen. Zodat je werkelijk zelf aan de slag kunt.
BONUS Na het webinar ontvang je per mail 3 praktische tools waarmee je de volgende dag aan de slag kunt.
Heleen Siebert - Tandemkracht

Trainer/coach

Heleen Siebert

Ik help teamleiders die willen groeien en deel met hen al mijn kennis en expertise. 

Het vak van teamleider is pittig en uitdagend. Wat vond ik het soms ingewikkeld: mezelf, mijn positie, die andere collega's, het gedoe onderling en de verhoudingen in de organisatie. 

De afgelopen 25 jaar heb ik al die ervaringen gebruikt om organisaties en bedrijven te helpen om in de samenwerking de prut op te ruimen en de pret te verhogen. Sinds 2015 ontwikkel ik daarvoor ook online leertrajecten voor teamleiders.
Mijn missie is om jou te leren hoe je het eerlijke gesprek in je team organiseert. Ik help je sturen op gedoe en weerstand, op eigenaarschap en verandering, op kwaliteit en werkplezier.


Ik word veelvuldig gevraagd om teams met hardnekkige problematiek te coachen op UitAanAfspreken. Hier breng ik een rijke schat aan ervaring, kennis en opleiding mee. Bovendien ben ik nuchter, praktisch en realistisch. Dus wil je een maatje-naast-je als teamleider? Dan stap ik samen met je op de tandem. 

Want mijn bedrijf heet Tandemkracht omdat ik er in geloof dat je samen verder komt en sneller de weg vindt. Het staat voor mijn visie op de rol van jou als teamleider met je team. In gelijke tred vooruit. Soms zit je voorop, soms achterop, en altijd samenwerkend naar dezelfde horizon. Tandemkracht gaat ook over mijn programma voor jou: 'Ik fiets graag een eindje met je mee om samen verder te komen'.  

○ Ik geef de masterclass gemiddeld 1 keer per maand en duurt een uur.

○ Wanneer de registratie data je niet uitkomt kun je wachten op een
    volgende datum die jou wel past, en je dan aanmelden.

○ We updaten de data regelmatig.


Tot snel.

Hartelijke groet, Heleen


Ps. De registratie-link verloopt niet; dus wees gerust als je niet direct een datum vindt die je past ;)

Letty Wardenaar
Hoi Heleen,

Ik vond de deelname aan de masterclass erg fijn, vooral de eye-opener dat de teamleden een net zo'n groot aandeel hebben om het te laten slagen. Dat gaf mij een boost waardoor ik me meteen zekerder ging voelen, in mijn handelen richting het team en mijn eigen rol. Bedankt daarvoor ;)

Letty Wardenaar

De training is een persoonlijk cadeautje geworden. Het heeft mij vele handvatten en technieken gegeven. Werken in de onderstroom is niet meer eng maar een mooie en uitdagende zoektocht tijdens het werken met mensen.

Michelle Bulthuis
Dorrie Reinders
Waarom houden ze zich niet aan de afspraak, hoe makkelijk kan het zijn?? Voor mij een eye-opener, ook al is het 'logisch' dat we ons aan de afspraak houden, er toch meer nodig is om commitment te krijgen. De aanpak om er te komen ga ik zeker gebruiken. Volkomen logisch dus 😉 Dankje, Heleen
Dorrie Reinders

Laat je ondersteunen in het activeren van de 

gezamenlijke verantwoordelijkheid van je teamleden

reserveer JE PLEK VOOR de Masterclass