Reviews


Wat onderscheidt Tandemkracht van de rest?
Opdrachtgevers vertellen.

Direct en zacht

Heleen is direct waar het moet, zacht als het kan, en vooral heel duidelijk. Maar wat me bovenal is bijgebleven, is haar kennis van methodes en manieren om de ander te helpen beter te worden.

Hans Snel, Operationeel Expert Nationale Politie
Inspirerend

Heleen zorgt er eerst voor dat je ziet wat onder ogen moet komen. Vervolgens helpt ze je op inspirerende wijze om je verder te ontplooien. Ze is betrokken, heeft humor en communiceert op een manier die precies aansluit bij de ander.

Nikki van Daal, begeleider wonen, PSW Midden-Limburg
Tactvol en met humor

Heleen verzorgde een zeer informatieve, maar ontspannen maatwerk workshop Insights Discovery. Ze voelt aan wat de sfeer is, waar pijnpunten en krachten liggen en ze speelt hier tactvol en met humor op in. Met veel inzichten rijker kan ik haar absoluut aanbevelen.

Rianne van Rooijen, teamleider Veilig Thuis Gelderland
Door de persoon heen kijken

Heleen heeft de gave om door de persoon heen te kijken en de vinger op de juiste plek te leggen. Vervolgens brengt ze mensen respectvol tot inzicht. Niemand ‘ontsprong de dans’ en ieder kreeg concrete tools om een betere bijdrage aan het teamresultaat te leveren.

Mirjam Kalkman, Operationeel Specialist Nationale Politie

In één woord: fantastisch

Een groot compliment voor de prettige begeleiding van Heleen Siebert. Haar humoristische manier van training geven is in één woord: fantastisch. Ook haar kennis van de inhoud en de manier waarop ze haar privésituatie mixt met die van de deelnemers fijn. Ik ga haar zeker aanbevelen bij mijn collega’s

Dirk Klein

Teamleider Veiligheid, Vergunningen & Toezicht

Gemeente Barneveld

Concrete stappen voorwaarts

Heleen luistert goed in de voorbereiding: je krijgt wat je wilt. Tijdens de sessies sluit ze aan bij de groep en de dynamiek, vraagt ze door en weet ze aan te voelen wanneer ze je de spiegel voor moet houden. Heleen staat garant voor leuke en constructieve sessies. De goede sfeer blijft gewaarborgd, de kern komt op tafel en er worden concrete stappen voorwaarts gezet.

Dominick Woltering, Regionaal Programma manager gemeente Deventer

Een geweldige dag

Het effect van de OR-training van Heleen? Inzicht! We leerden onszelf en elkaar goed kennen: onze valkuilen en pré’s, bewust en onbewust gedrag, compensatiegedrag en onze communicatiestijlen. Alle deelnemers waren erg in hun nopjes met zowel hun persoonlijke rapport als de teamcirkel. Heleen is een trainer met een fijne energie. Ze luistert goed, kan goed samenvatten, en ze nam ons bij de hand. Het was een geweldige dag!

Mirka Moot, Ambtelijk Secretaris,

Bureau Medezeggenschap Sanquin

Meer geleerd dan van een masterclass

Hoi Heleen, Als je deelneemt aan een masterclass, krijg je altijd een certificaat. Maar van al jouw podcasts heb ik veel meer geleerd dan van één masterclass. Hoe zou het zijn als je een badge kon verdienen, of een bewijs van deelname kon uitprinten, na 100 podcasts? 

Jammer dat luisteren naar podcasts nog geen gemeengoed is op een cv. 

Bedankt voor de fijne uren in de auto!

Vriendelijke groet, Ilse Tuinenburg

Avontuur

Ik ga op reis en neem mee? Heleen! Ze laat jou de bestemming bedenken. Het wordt ongetwijfeld een avontuur, de reis is van te voren niet helemaal vastgesteld maar het doel is helder. Onderweg maak je van alles mee. Je krijgt steeds meer bagage. Je gaat van alles ervaren. Het gaat je emotioneel raken waar een lach en traan onderdeel van zijn. Onderweg kom je tot de ontdekking dat je reis uit tussenstops bestaat en dat er nooit een eind aan komt. Je gaat op eigen houtje verder. Het wordt onvergetelijk.

Esther Herman

Esther Herman, Operationeel Expert Regionaal Recherche Zeden

Een absolute vakvrouw

Heleen komt direct tot de kern van een probleem. Ze stelt rake vragen, op een manier die geaccepteerd en opgepakt wordt: warm, begripvol, confronterend. Ze weet ook altijd nog wat ze wanneer tegen wie heeft gezegd, en dat gaf me het gevoel echt gehoord te worden. Heleen gaat lastige onderwerpen niet uit de weg en ze weet waar ze over praat. Kortom: een absolute vakvrouw die precies de kern raakt van wat coaching en training moet zijn.   

Jacky Bos, Operationeel Expert Tactische Opsporing Nationale Politie
Ik wil en kan veranderen

Heleen is een professional met een oplossingsgerichte aanpak. Ze is positief en stimulerend om het beste uit jezelf te halen. Ze zorgt voor zelfinzicht, en dat motiveert mij om de verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die ik wil en kan veranderen.

Petra Kooiman, Nederlandse Spoorwegen
Nagonzen

Heleen is een vakvrouw! Ze is kundig, vindingrijk, helder, scherpzinnig, verbindend en weet met humor de vinger op de zere plek te leggen. Ze wist ons team van 100 mensen te boeien, te inspireren en met elkaar te verbinden. Haar werkwijze raakt en motiveert om over je eigen handelen na te denken. Het was een verrijking met haar te mogen samenwerken en te ervaren hoe de bijeenkomst na blijft gonzen in het team.

Petra Hengevelt, teamcoach Zozijn regio Achterhoek
Anders kijken

Heleen Siebert heeft ons als team geïnspireerd om anders te kijken naar verschillende perspectieven, en ze te waarderen.

Bahattin Uzun, teamleider Vecoprecision Eerbeek
Ander denkpatroon

Heleen veranderde mijn denkpatroon over hoe het gaat op mijn werk. Ik kijk nu naar situaties met andere ogen. Van het negatieve naar het positieve.

Magda Verboom

Rake vragen

Ik zie mezelf nog zitten in de eerste paar videogesprekken, in tranen voor het beeldscherm. Wat stelde Heleen rake vragen. Haar coaching heeft veel voor me betekend. Soms heel basaal, met vragen over ontspanning, voeding en beweging. Vaak veel diepgaander. Ze heeft me op meerdere fronten aan het denken gezet, uitgedaagd en geprikkeld. De coaching heeft me echt geholpen om andere keuzes te maken. Mijn cirkel van invloed is weer in balans met mijn cirkel van betrokkenheid. Ik gun veel meer mensen een coach zoals Heleen! 

Ingrid Bakker
Ingrid Bakker, Regiomanager Stichting Intervence, Zeeland

Een persoonlijk cadeautje

De Toolbox IK = WIJ heeft mij vele handvatten en technieken gegeven om in mijn werk maar ook in mijn privéleven beter in verbinding te komen. Werken in de onderstroom is niet meer eng, maar een mooie en uitdagende zoektocht. De toolbox geeft je inzichten in je eigen werking, en daarmee in het hele systeem. Het is een persoonlijk cadeautje geworden.

Fedra van der Kroon, Noork coaching en advies  

Luchtig

Heleen is een kundige en integere begeleider, ze geeft iedereen de ruimte, en met de nodige humor houdt ze het luchtig. Ik raad de sessies van Heleen aan iedereen aan, zowel professioneel als persoonlijk. 

Ilse Claassen, Project Secretaris, Gemeente Dordrecht

Onmisbaar

Ik worstelde met mijn gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ik geen tegengas durfde te geven. Maar inmiddels durf ik beter mijn plek op te eisen en grenzen te stellen. 

De rol die Heleen hierin speelde, is onmisbaar! Ze luistert zó goed en ze stelt de juiste vragen, waardoor je echt bij de kern van het probleem komt. Dat is soms confronterend, maar nooit onveilig. Heleens mensenkennis is heel groot. Mede daarom is ze zo goed in wat ze doet. 

Merisa Dekker, Project Secretaris, Gem. Dordrecht

Oog voor elkaar

Heleen is uitnodigend, en ze gaf ons goede ideeën om als een beter team door te kunnen gaan. Meer oog voor elkaar en voor de eigen"wijsheden" van iedereen.

Alie Blanken, team intake en service, Nationale Politie

Promoten

Ben dit weekend is echt in jouw toolbox gedoken. Jeetje… wat goed!!! Echt ongelofelijk mooi en volledig instrument. Ik ga het in ieder geval promoten en gebruiken.

Bea Groeneveld, Adviseur Bestuursondersteuning Organisatie Ontwikkeling Leiderschapsontwikkeling, Nationale Politie 

Weer fluitend naar het werk

E-coaching? Werkt dat wel? Nou en of! Ik heb het mogen ervaren bij Heleen. Heleen luistert aandachtig, stelt precies de goeie vragen en legt pijlsnel de vinger op de zere plek. Zeer inspirerend! Ik kan nu op eigen houtje verder, ook omdat ik de tools in handen heb om mezelf waar te nemen en te corrigeren. Maar bovenal geniet ik van de inspiratie die weer opborrelt. Mijn collega's merken het op, en mijn cliënten en mijn leidinggevende ook. Ik ga weer fluitend en vrolijk naar mijn werk, een heel verschil met 3 maanden geleden. Ik heb er zin in!

Robert van Lieshout, Woonbegeleider, Stichting PSW
Nog niet eerder zo verrast

Ik ken Heleen inmiddels een jaar, waarvan zij mij nog maar een half jaar. Eerst luisterde ik naar haar inspirerende podcast. Vervolgens heb ik haar gevraagd mij te coachen om een betere leider te worden. En daarna ontwikkelde ik met haar een leiderschapsprogramma voor schoolleiders en bestuurders: De Kunst van Sterk Leiderschap. Heleen is niet alleen zeer deskundig op de inhoud, maar heeft de kwaliteit om de inhoud te ontstijgen en hier een zeer inspirerend en aansprekend concept van te maken. Nog niet eerder (in 11 jaar tijd) ben ik zo verrast door de creativiteit, deskundigheid en kwaliteit van een programma. Ik kijk uit naar de volgende leiderschapsreizen die we samen ontwikkelen.

Frank Cannegieter, directeur Dyade Academy, Utrecht
Direct toepasbaar

Vaak zijn trainingen zo theoretisch dat er maar weinig blijft hangen. Maar jouw toolbox is zeer leerrijk en vooral: direct toepasbaar.

Heidi Daelman, Business Process Manager Rational België
Scherp

Heleen creëert een vertrouwde omgeving waarin een groep mensen een team wordt. Zij is scherp in de coaching, waardoor er ruimte ontstaat om met elkaar het goede gesprek te voeren.

Ralph Dingemans, Operationeel Specialist, Nederlandse Politie

Mooie stappen

Heleen heeft ons met Tandemkracht enorme stappen laten zetten in de ontwikkeling als team. Waar intelligence, expertise en tactiek samen een proces in zijn gegaan waarbij oud zeer bespreekbaar is gemaakt en op persoonlijk en teamniveau is opgelost.Dit heeft vervolgens weer geholpen om als een team vooruit te kijken, visie te maken en de werksfeer en het werkgeluk voor en van de medewerkers te verbeteren. Heleen kan op een doortastende en confronterende manier snel de pijnpunten naar boven halen en daar op een respectvolle manier op reflecteren. Dit heeft enorm geholpen in de wijze waarop de teamleden zich open hebben gesteld naar de ander en ook kritisch konden zijn op eigen handelen. Het heeft ondanks meerdere pogingen in het verleden om op andere manieren dit doel te bereiken, nu het verschil gemaakt waardoor we als afdeling echt samen roeien.

William Oord, Teamchef, Dienst Landelijke Recherche

Een pittige maar goede middag
Beste Heleen,
Met een knoop in mijn maag ging ik afgelopen maandag het gesprek in. Wetende dat er een hoop te bespreken viel, maar liever met mijn kop in het zand naar de toekomst kijkend. Jouw ‘Wat vind jij-vraag’ heb ik geprobeerd om te omzeilen, maar dat werkt bij jou niet 😉. Ik krijg terug op een pittige maar goede middag. Dit gesprek was nodig om verder te kunnen bouwen en ook om weer wat begrip voor elkaar te hebben. Ik wil je bedanken voor de fijne middag en vooral voor het ondersteunen van onze collega die - ondanks zijn goede intentie -  de voortgang en ontwikkeling van het team belemmert. Op deze manier konden wij met een gerust hart onze gevoelens uiten.

M., Senior medewerker financiën van een scholengemeenschap

Waardevol, ook voor het persoonlijk leven

Heleen heeft respect voor ieders levensfase en levensvragen. In de intervisiegroep heerste een fijne sfeer, en de vertrouwelijke momenten zorgden voor verbinding. Dankzij Heleens oog voor het proces leerden we uit de grootste emoties te blijven. De inzichten zijn zeer waardevol, voor mijn werk en voor mijn persoonlijk leven.

Petra de Deugd, Projectsecretaris voor de Drechtsteden, Gemeente Dordrecht

Bijzondere kwaliteit

Heleen heeft een team met zeer verschillende mensen begeleid, en deed dat professioneel en uiterst integer. De mensen zijn nader tot elkaar gekomen, en met vallen en opstaan is de samenwerking geïntensiveerd. We refereren nog dikwijls aan de sessies. Een bijzondere kwaliteit van Heleen is het verbinden van mensen met Deep Democracy, waarbij de zelfs grootste criticus meebewoog.

Suzan Knikkink, transitiemanager eerstelijns-zorg regio Utrecht 

Teamgif

Heleen leerde ik kennen via haar podcast. Iedere week deelt ze een kort praktisch verhaal, vaak met een link naar de praktijk. Ik beluisterde de podcast over 'teamgif': het niet effectief uiten van teleurstelling, frustratie of onmacht. Over dit onderwerp en over uit-aan-afspreken heeft ze een teamtraining verzorgd. Heel laagdrempelig, praktisch en soms confronterend pakte ze deze training aan met een groep van 12 medewerkers. Zeer waardevol en nuttig.

Anita van Haaren, manager poliklinieken Jeroen Bosch Ziekenhuis, 's Hertogenbosch

Krachtiger in mijn rol

Ik ontdekte waarom ik bepaalde handelingen (onbewust) uitvoer en hoe ik deze kan veranderen om krachtiger in mijn rol te komen. De sessies hebben me aan het denken gezet over mijn eigen houding, en dat is heel waardevol.

Saskia Los, Gebiedsmanager, Gemeente Dordrecht

Gewenste transformatie

Heleen heeft zowel een team van leidinggevenden als de individuele medewerkers sterker gemaakt. Ze is een zeer professionele coach met oog voor de mens met alle sterktes en zwaktes. Haar aanpak heeft mij geholpen om de gewenst transformatie te behalen. Heleen, bedankt.

Ruud Breukink, Manager Operations, VecoPrecision, Eerbeek

Maximale impact

Heleen is een zeer kundige trainer en (team)coach. No-nonsense en recht door zee. Samen coachen we regelmatig teams in de zorg en bij de politie. Ze legt de lat voor zichzelf hoog en gaat voor maximale impact. Dat zie je terug in de resultaten die ze boekt.  Heleen is doel- en resultaatgericht en ik zie dat klanten dat zeer waarderen. Als is mens is ze toegankelijk en begripvol. Voor haar is niet snel iets gek. Mensen voelen zich veilig bij Heleen.

Angela van Dorssen, SysteemCoach voor organisaties, Voorhout

Snel vertrouwen

Heleen is een geweldige trainer en coach. Ik heb het genoegen dat ik al vaak met haar heb mogen samenwerken. Heleen is oprecht, open en heeft altijd snel het vertrouwen van de teams. Ze gaat het lastige gesprek en het gedoe in een team nooit uit de weg. Recht door zee, professioneel en betrokken. Aan de slag met een leerteam? Werken aan vertrouwen in een beschadigd team? Het past Heleen allemaal.

Margot van Impelen, Manager Zorg en Welzijn, Zorgspectrum Vianen
Knappe klus

In één sessie van een paar uur kreeg Heleen het voor elkaar dat wij als bestuur oprecht naar elkaar luisteren, onszelf tegenover elkaar uitspreken en op één lijn staan. Dit met veel respect voor wie we zijn, en met humor. Knappe klus! En heel goed gedaan. Dank je Heleen.

Henriette Koks, Bestuur NVJP
Houdt ook van gedoe

Een hartelijke trainer met compassie en lef. Durft te benoemen wat ze ziet en hoort, en is snel in verbinding met deelnemers. Ze houdt duidelijk van wat ze doet, ook van ‘gedoe’.

Jeannet van Deuveren, Opleidingsadviseur Lyvore, Amersfoort
Duidelijk en inzichtelijk

Door de masterclass Connective Leidinggeven heb ik mijzelf beter leren kennen. De inzichten gebruik ik in mijn werk, maar zeker ook in mijn privéleven. Heleen legt de methode duidelijk uit en helpt bij het inzichtelijk maken. Dit alles in een relaxte sfeer en met humor.

Harriet Tillema

Open zonder zweverig te worden 

In een persoonlijk gesprek laat Heleen je kennis maken met waar het voor jou om draait. Waar zit je drive, je betrokkenheid en bevlogenheid? Wat zijn succesfactoren en waar wil je de focus op leggen om een effectief leider te zijn? Heleen is open en hartelijk, zonder zweverig te worden. Ik zou het iedereen aanbevelen om op deze wijze te werken aan persoonlijke en professionele groei.

Remco Siebert, Teammanager Stichting Driestroom, Arnhem

Teruglezen en nadenken

Ik vond de digitale coaching prettig, vooral omdat het grotendeels schriftelijk was. ik kan alles teruglezen, erover nadenken en vervolgens op een bewuste manier te gebruiken in de praktijk. Heleen reageert snel op mailtjes. Dat maakt dat je het hele traject actief aan de slag bent.

Chantal Teunissen, zorgcoördinator, Lyvore

Relativeringsvermogen en doelgericht

In een vers samengesteld MT waarin ieder eigen taken en verantwoordelijkheden had, heeft Heleen ons super goed geholpen om ‘gezamenlijkheid’ te bepalen. Want waar zijn we nu precies van? En wie doet nu eigenlijk wat? Zijn we wendbaar en voldoende met elkaar verbonden? Heleen legt de vinger op de zere plek waar dat nodig is, is in staat goed door te vragen en beschikt over een goede dosis humor en relativeringsvermogen. Door haar professionele aanpak worden er hele duidelijke stappen gezet en afspraken gemaakt. Haar tools verwerkt ze feilloos gedurende de dag en die zijn meteen goed te gebruiken in de praktijk.

Faïza Fasi, Sectorhoofd Rijnmond-Oost, Politie Eenheid Rotterdam

Wil je live kennismaken? Of heb je een vraag voor me?

Mag altijd! Laat van je horen, en dan spreken we elkaar snel:

Neem rechtstreeks contact op

Of stuur een bericht